Мистецтво споживання сиру

Мистецтво споживання сиру

Багато хто знає, що сири з пліснявою – делікатес. Щоб залишитися задоволеним після зробленої покупки, необхідно знати, як вибрати бажаний продукт, та що саме допоможе йому якнайкраще розкрити свої смакові властивості

У нашій країні дуже слаборозвинена культура споживання м’яких сирів з білою пліснявою. Але кожен хто хоче насолодитися цим, по справжньому вишуканим, продуктом, має знати за яких умов його краще вживати. Під фразою «культура споживання» криються такі речі як: температура за якої краще споживати сир, правильна подача, та добре поєднання його з іньшими смаколиками і улюбленими напоями.

М’які сири з білою пліснявою краще подавати до столу коли вони досягли кімнатної температури. Тільки за таких умов вони розкривають свій витончений смак та набувають потрібної консистенції. Подають їх разом з горіхами, ягодами, медом або варенням, або використовують в приготуванні різних страв. Наприклад, такі сири дуже добре смакують у паніні, запечені в духовці окремо, чи с додаванням іньших інгредієнтів.

На що ж звертати увагу при виборі благородних сирів?
Що стосується сиру типу брі та камамбер, він має легкий запах пеніциліну та вкритий рівним шармом плісняви. Сильний запах аміаку або плями на плісняві вказують на перезрілість, порушення норм збереження чи виробництва такого продукту. Пліснява що вкриває м’які сири дуже благородна, та варто пам’ятати, що саме вона робить цей продукт делікатесом!

Проте відсутність характерного смаку та запаху, або надто яскраві смакові властивості ставлять під сумнів натуральність такого продукту. При вироробнитстві сиру дехто використовує стабілізатори, щоб подовжити його термін придатності. Також це стосується сировини, тобто молока з якого варять сир. Виробництво натуральних м’якіх сирів з білою пліснявою можливе лише за умови використання незбираного (цільного) молока, а сир який виготовлен з використанням сухого молока та штучно доданих жирів рослинного походження вже неможна назвати натуральним. Такий продукт без сумнівів можна куштувати, але він звісно ж не йде в порівняння з натуральними сирами.

Якщо говорити про зберігання, то сир з білою цвіллю потрібно зберігати в холодильнику при температурі від +2 до +6 градусів, краще загорнутий в упаковку в якій ви його купили. І, звичайно ж, звертайте увагу на те, які умови зберігання вам рекомендує виробник.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *