Статті

Мистецтво споживання сиру
Мистецтво споживання сиру

Багато хто знає, що сири з пліснявою – делікатес. Щоб залишитися задоволеним після зробленої покупки, необхідно знати, як вибрати бажаний продукт, та що саме допоможе йому якнайкраще розкрити свої смакові властивості У нашій країні дуже слаборозвинена культура споживання м’яких сирів...

Користь м’яких сирів з білою пліснявою
Користь м’яких сирів з білою пліснявою

Зазвичай сири з білою пліснявою вважали чимось екзотичним та куштували їх виключно за кордоном. У наш час вже не обов’язково летіти до Франції, щоб скуштувати цей витончений продукт. В Україні вже досить давно сировари володіють майстерно виробляють неймовірно смачні м’які сири з...

Як молоко перетворюється на сир
Як молоко перетворюється на сир

Дозрівання сиру починається з моменту посолу, хоча складові частини молока, що перейшли в сир, змінюються задовго до цього. Метою дозрівання сиру є перетворення продукту в більш засвоювану форму, надати йому певних властивостей (смак, запах, консистенція). У дозріванні сиру важливу роль відіграє...