Закінчився робочий день, вдома на вас чекає зручний диван, файний келих вина, потрібно тільки зайти до супермаркету і купити щось на закуску. Ви пробігаєте очима по полицях, берете знайомий брі та кладете його до кошика. Але не брі єдиним буде сита людина, а ще дечим оригінальним і вишуканим, розповідаємо чому саме.
Пропонуємо вашій увазі п’ять сирів, від яких неможливо відірватися.
Реблошон
Реблошон або, як ми його називаємо, Алтинчіз, увібрав у себе всі кращі якості вершків. Масляниста і ніжна м’якоть розтікається під лезом ножа. Сир тане ледь торкаючись губ і дарує вам свій м’який, округлий і трохи горіховий смак, а також аромат свіжоскошеної трави, землі і яскравого полуденного сонця. Ви буквально чуєте скрекіт цикад і мукання альпійських корів, що відпочивають на лузі.
Цей сир роблять із самого жирного молока, яке дозріває місяць. Скоринку омивають спеціальним розчином із бревібактеріями, що додають їй яскраво-оранжевий колір і насичений запах. З незвички він може здатися неприємним, але справжні поціновувачі знаходять його божественним.
Реблошон добре розкривається під напівсолодке або сухе вино, наприклад Каберне, Піно-Нуар, Божоле або Шаблі.
На основі сиру реблошон і сухого вина можна приготувати популярне у Франції блюдо тартіфлет — ароматну запіканку з картоплі, бекону, вершків і пряних трав. Всього одна головка сиру, 40 хвилин і блюдо, просочене духом французьких Альп, з’явиться на вашому столі.
Кремажур
Ексклюзивний Кремажур — наша гордість. Ми готуємо його зі свіжого молока, в яке додаємо особливі бактерії французького виробництва. В результаті чого отримуємо м’який сир зі щільною зернистою серединкою і пікантними кремовими краями, які покриває оксамитова пліснява скоринка. Гурмани оцінять його незвичайну текстуру і легкий цитрусовий смак з відтінками горіхів і грибів.
Кремажур ідеально підійде в якості вишуканого сніданку, особливо в поєднанні з капучино, прикрасить обід, якщо намазати сир на хрусткий хліб, і перетворить вечерю на свято, якщо запивати його Шардоне, Мерло або Каберне.
Брісаль
Неймовірно ніжний і ультравершковий сир Брісаль — можливість поглянути на брі під іншим кутом. Справа в тому, що раніше брі готували з непастеризованого молока, за рахунок чого сир мав яскраво-виражений вершковий смак і аромат. Відповідно до сучасних стандартів сир можна готувати тільки з пастеризованої сировини. Великий плюс до безпеки, але серйозний мінус від смаку і запаху. Нам хочеться, щоб ви дізналися справжній смак брі. Для цього в пастеризоване молоко ми додали особливі закваски, що дозволило нам отримати той самий смак і ті самі відчуття.
Брісаль підходить під будь-яку закуску і практично будь-які напої. У сиру пружна текстура, щільна пліснява скоринка і ніжний вершковий запах і смак.
Брісаль — відмінна альтернатива звичному камамберові або брі. Чудовий вибір для тих, кому хочеться гарантій, що новинка сподобається.
Сир у паніровці
Якщо в процесі дозрівання сир кілька разів панірувати в спеціях, скоринка придбає цікавий колір і незвичний смак.
Наприклад брі, обсмажений у прованських травах, зберігає класичний смак і має ніжний пряний аромат французького літа. Наповніть келих рожевим прованським вином і пориньте в неповторну південну атмосферу.
Брі, панірований у паприці, ідеально поєднується з італійським вином Мальвазія. Свіжий і злегка фруктовий смак вина, доповнений м’яким сиром і паприкою, малює в уяві теплий тосканський вечір — пахне базиліком і перцем, ледь чутно шумлять кипариси і сонце повільно сідає за гори.
Якщо хочеться чогось кардинально нового — спробуйте камамбер у попелі фруктових дерев. Ніжний смак, скоринка, що злегка похрускує, і неповторний аромат літнього вечора.
Омиті сири
Щоб сирна скоринка набула унікального кольору і яскравого смаку, її омивають у вині або спеціальному розчині з сіллю і бактеріями. На такому сирі менше цвілі, скоринка твердіша і аромат відрізняється від класичного запаху камамберу або брі — він більш гострий і пряний.
Вечеря заграє урочистими фарбами, якщо до столу подати червоне сухе або напівсолодке вино, сухофрукти, горіхи і омитий у вині камамбер або реблошон.