Сири Pastourelle виготовляють з молока корів породи Джерсей. Про цю унікальну породу розповіла експерт з якості молочних та м’ясних продуктів Оксана Прокопенко.
Молоко – це найважливіше у сирі. Від його якості залежить смак і навіть аромат продукції. Молоко, яке дають корови Джерсі, дуже жирне (одне із найжирніших серед порід великої рогатої худоби). У ньому 4,5% білка, велика кількість сухих речовин, що ідеально для виготовлення класичних сирів з білою пліснявою, таких як сир брі чи камамбер, або і більш оригінальних продуктів типу ультравершкового Алтинчіза чи сиру кремажур, котрий має надзвичайну текстуру і неймовірно багатий своєю смаковою палітрою:
У корів Джерсі низька цінність м’яса і шкіри. Проте, дуже висока молочна цінність, особливо по якісних показниках. У день можна надоїти 25–30 літрів молока. За рік 5000–8500 кг молока від однієї корови
Для того, щоб отримати молоко жирністю 7–8%, необхідне правильне харчування: якісний збалансований корм, мінерали, вітаміни.
Корови Джерсі споживають на 20% менше кормів, ніж інші молочні породи. Крім того, вони дуже невибагливі у їжі. Можуть споживати солому, комбікорм, овочі.
Та разом з тим треба пам’ятати, що від того що поїдає корова на пряму залежить аромат, смак і користь молока!
Цінність породи Джерсі
Популярність корів Джерсі пов’язана з численними перевагами, в порівнянні з іншими видами:
- від корів можна високоякісне молоко;
- у молока високий відсоток жирності та білку;
- корів легко доглядати;
- корів легко отелювати;
- у тварин міцне здоров’я;
- молоко корів Джерсі дуже смачне;
Для утримання тварин потрібно не багато ресурсів у порівнянні з іншими молочними породами.
Молоко у корів з легкістю стає найкращим інгредієнтом для виробництва різних видів молочної продукції. Словом, настільки якісне молоко отримують всього кілька підприємств України. Радіємо, що Pastourelle у тому числі.
Замовляйте якісний та натуральний сир брі, камамбер, кремажур та інші сири з білою пліснявою в онлайн-магазині Pastourelle.